lahjoitamme luonnonperintösäätiölle

Lahjoitamme osan jokaisen retken tuotosta Luonnonperintösäätiölle

 

 

 

Salamajärven erämaavaellus

Salamajärven kansallispuistoSalamajärven kansallispuisto on pohjoinen erämaa keskellä eteläistä Suomea

Laajat suot, metsäpeura ja maakotka ovat merkkejä erämaisuudesta. Kansallispuisto ympäristöineen on rajaseudun ohella ainoa metsäpeuran elinalue Suomessa. Kansallispuisto on eräs tärkeä hiljainen alue Keski-Suomessa.

Puistossa on mahdollisuus jopa viiden päivän GPS-ohjattuun luontoretkeilyyn Koirasalmen luontokeskuksessa asuen. Luontokeskuksessa on hyvin varusteltu yhteiskeittiö ruuan valmistukseen ja iso rantasauna. Luontokeskuksessa on kahvila, mutta ateriapalvelusta pitää pyytää tarjous etukäteen. 

Koko päivän kestävistä GPS-reiteistä kaksi on ympyräreittejä ja kaksi vaatii siirtymisen lähtöpisteeseen tai noudon päätepisteestä. Koirajoen aarnialueen pohjoispään parkkipaikalta ja Sysilammen autiotuvalta voi saada auton siirron eri maksusta.

Viiden päivän retki:

1. vrk
Saapuminen Koirasalmen Luontotuvalle. Tutustuminen luontotupaan ja lähimaastoon: soutuveneen, kanootin ja kalastusvälineiden vuokrausmahdollisuus, Pieni Koirajärven kierto (2 km), samalla tutustuen GPS-laitteen toimintaan.

2. vrk
Patikointi soilla ja metsissä Koirasalmi - Ahvenlampi - Pyydyskoski - Koirasalmi.  Ympyräreitti 14 km, jonka varrella soita ja pieniä lampia.

3. vrk
Tutustuminen 1900-luvun alussa perustettuun Koirajoen aarnialueeseen. Siirtyminen Perho-Kinnula –tien varrella olevalle lähtöpisteelle ja 16 km patikointi Koirasalmelle.

4. vrk
Siirtyminen Sysilammen lähtöpisteeseen. Tutustuminen Sysilammen vanhaan tukkikämpän paikkaan ja 13 km patikointi Heikinjärvennevan havaintotornin ja Heikinjärven kautta Koirasalmelle.

5. vrk
Tutustuminen Salamaperän luonnonpuistoon (perustettu 1938) – ympyräreitti 7 km – ja mahdollisuus kalastukseen ja melontaa oppaan johdolla tai omin päin. Varusteet voi vuokrata luontotuvalta.

 

Huoneiden ja luontotuvan varustelu

Huoneet (5 x 4hh, 1 x 2hh): pariskunnat saavat aina 4hh (sisältyy hintaan). Huoneiden varustelu on kerrossängyt, pöytä ja tuolit, vaatekaappi ja jääkaappi. Yhdessä 4 h huoneessa levitettävä vuodesohva.

Hyvin varusteltu keittiö, WC:t (2kpl) ja suihkut (1 miehille ja 1 naisille) yhteisissä tiloissa. Ruokasalissa takka. Ruoanlaittomahdollisuus myös asiakkailla.

Kahvio on avoinna 5 päivänä viikossa, aukioloaikojen ulkopuolella ryhmä pääsee vierailemaan kahviossa ainakin ruokailujen yhteydessä, mahdollisesti muulloinkin. Kahviossa myydään virvokkeita, matkamuistoja, kalastuslupia (huom! valtion kalastuksenhoitomaksu!) ja vuokrataan retkeilyvälineitä, kanootteja, soutuveneitä, kalastusvälineitä.

 

Salamajärven kansallispuistoHinnat

195 € / henkilö / 4-8 hengen ryhmä / 5 pv

Ryhmäkoko voi olla 1-22 henkilöä. Pyydä tarjous muun kokoiselle ryhmälle tai lyhyemmälle retkelle!

SISÄLTÄÄ

 • 5 päivää / 4 yötä kahden hengen huoneissa
 • GPS-laite karttoineen ja reittimerkintöineen
 • Hätäpuhelin
 • Luonto-opas karttoineen

EI SISÄLLÄ

 • Matkustusta Koirasalmelle
 • Aterioita

LISÄMAKSUSTA

 • Saunan vuokraus: itse lämmitettynä 20 € / h ja valmiiksi lämmitettynä 30 € / h
 • Auton siirto Sysilammelta lähtevän reitin alkuun 30 € ja Koirajoen aarnialueen alkuun 40 € Luontokeskuksen aukiolopäivinä. Muulloin sopimuksen mukaan.
 • Kanootti
 • Soutuvene
 • Kalastusluvat

OMAT TARVIKKEET

 • omat ulkoiluvarusteet
 • oma reppu, vesipullo, termos yms. henkilökohtainen tarvike

AJANKOHTA

Matkaan voi lähteä itselle parhaiten sopivana viikonpäivänä. Paras retkeilyaika on 15.5. – 30.10.

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

gps-retket lauha-helvettiVaraa tai kysy lisää!

GPS-retkiä ei tällä hetkellä järjestetä.

Etsimme uusia tapoja viedä ihmisiä turvallisesti luontoon ja maaseutumaisemiin. Täysin omatoimisesti pääset tutustumaan reitteihin Karttakaupassa:
www.karttakauppa.fi/fi/tuotteet/hakutulokset?q=gps-retket

 

Heikki Susiluoma puh. 040 550 4944, retket(at)gps-retki.fi